İslim kebabı nasıl yapılır

İslim kebabı, özellikle güneydoğu mutfağına ait, lezzetli ve oldukça besleyici bir yemektir. İşte klasik bir islim kebabı tarifi:

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 500 gram kıyma (tercihen kuzu veya dana)
  • 1 adet büyük soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı domates rendesi veya doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (veya sıvı yağ)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:

1. Patlıcanları Hazırlayın:

  • Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyun ve ince dilimler halinde kesin.
  • Dilimlerin acı suyunun çıkması için tuzlu suya koyup, 20-30 dakika bekletin. Ardından, suyu süzüp, kurulayın.
  • Patlıcan dilimlerini sıvı yağda kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havluyla fazla yağını almak için üzerine koyun.

2. Kıymalı İç Harcı Hazırlayın:

  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanı kavurun. Ardından, sarımsakları ve yeşil biberi ekleyip, karıştırın.
  • Kıyma ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Domates rendesi ve domates salçasını ekleyip, karıştırın. Baharatları (tuz, karabiber, pul biber) ilave edin.
  • Biraz sıcak su ekleyip, harcın biraz kıvam almasını sağlayın. 5-10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

3. Kebapları Birleştirin:

  • Fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
  • Bir dilim patlıcanı tepsiye koyun, üzerine kıymalı harcı yayın, ardından başka bir patlıcan dilimi koyarak sıralamaya devam edin.
  • Patlıcan ve kıymalı harcı bir arada sırasıyla dizin.

4. Fırınlama:

  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin (isteğe bağlı) ve tereyağını küçük parçalar halinde kebabın üzerine ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika kadar pişirin, üstü hafifçe kızarana kadar.

İslim kebabınız hazır! Yanında pilav ya da yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir