Islak kek, yumuşak dokusu ve yoğun çikolata lezzetiyle sevilen bir tatlıdır. İşte size kolay ve lezzetli bir ıslak kek tarifi:
Malzemeler:
Kek İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıcak su (isteğe bağlı, kekin kıvamını dengelemek için)
Islatma Sosu İçin:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. Kekin Hazırlanması:
- Fırını 180°C’ye ısıtın.
- Yumurtaları bir kaba kırın ve toz şekeri ekleyerek çırpın. Karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kakao, kabartma tozu, vanilin ve unu ayrı bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma azar azar ekleyin. Mikserle ya da bir spatula ile karıştırarak homojen bir kek hamuru elde edin.
- Kek hamurunu yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş bir kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırabilirsiniz; kürdan temiz çıkarsa kek pişmiştir.
2. Islatma Sosunun Hazırlanması:
- Sos için süt, şeker ve kakaoyu bir tencereye alın.
- Orta ateşte karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
- Kaynamaya başladığında, altını kısıp 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilini ekleyin.
- Sosu biraz soğumaya bırakın.
3. Kekin Islatılması:
- Fırından çıkan sıcak keke, birkaç yerinden çatalla delikler açın.
- Hazırladığınız sıcak sosu, kekin üzerine dökün. Kekin sosu iyice çekmesi için bir süre bekleyin.
- Kekin sosu iyice çekmesini sağladıktan sonra dilimleyerek servise sunabilirsiniz.
Servis:
Islak kekin üzerine isterseniz hindistancevizi, çikolata parçacıkları veya dondurma ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!