Islak kek Tarifi

Islak kek, yumuşak dokusu ve yoğun çikolata lezzetiyle sevilen bir tatlıdır. İşte size kolay ve lezzetli bir ıslak kek tarifi:

Malzemeler:

Kek İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıcak su (isteğe bağlı, kekin kıvamını dengelemek için)

Islatma Sosu İçin:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Kekin Hazırlanması:

  1. Fırını 180°C’ye ısıtın.
  2. Yumurtaları bir kaba kırın ve toz şekeri ekleyerek çırpın. Karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Kakao, kabartma tozu, vanilin ve unu ayrı bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma azar azar ekleyin. Mikserle ya da bir spatula ile karıştırarak homojen bir kek hamuru elde edin.
  5. Kek hamurunu yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş bir kalıba dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırabilirsiniz; kürdan temiz çıkarsa kek pişmiştir.

2. Islatma Sosunun Hazırlanması:

  1. Sos için süt, şeker ve kakaoyu bir tencereye alın.
  2. Orta ateşte karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
  3. Kaynamaya başladığında, altını kısıp 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilini ekleyin.
  4. Sosu biraz soğumaya bırakın.

3. Kekin Islatılması:

  1. Fırından çıkan sıcak keke, birkaç yerinden çatalla delikler açın.
  2. Hazırladığınız sıcak sosu, kekin üzerine dökün. Kekin sosu iyice çekmesi için bir süre bekleyin.
  3. Kekin sosu iyice çekmesini sağladıktan sonra dilimleyerek servise sunabilirsiniz.

Servis:

Islak kekin üzerine isterseniz hindistancevizi, çikolata parçacıkları veya dondurma ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir