Gavurdağı Salatası Tarifi

İşte nefis bir Gavurdağı Salatası tarifi:

Malzemeler:

  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kuru soğan (tercihen kırmızı)
  • 1/2 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
  • 1/4 çay bardağı nar ekşisi
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz (isteğe göre)
  • Karabiber (isteğe göre)
  • 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
  • 1/2 demet taze soğan (isteğe bağlı, ince doğranmış)

Yapılışı:

  1. Sebzelerin Hazırlanması:
    • Domatesleri yıkayıp küp küp doğrayın.
    • Salatalığı soyup, yine küp küp doğrayın.
    • Kırmızı soğanı ince ince piyazlık doğrayın (isteğe bağlı olarak soğanı tuzlu suya batırıp, acılığını alabilirsiniz).
    • Maydanozu ve taze soğanı ince ince doğrayın.
  2. Karıştırma:
    • Bir salata kasesine doğradığınız domates, salatalık, soğan, maydanoz ve taze soğanı (isteğe bağlı) ekleyin.
    • Üzerine iri dövülmüş ceviz içini ekleyin.
  3. Sosun Hazırlanması:
    • Zeytinyağını, nar ekşisini, sumak, tuz ve karabiberi küçük bir kasede karıştırarak sosu hazırlayın.
  4. Servis:
    • Sosu salatanın üzerine dökün ve nazikçe karıştırın.
    • Dilerseniz üzerine ekstra ceviz veya nar ekleyerek süsleyebilirsiniz.

Püf Noktası:

  • Gavurdağı salatası, oldukça ferah ve lezzetli bir salata olup, özellikle et yemeklerinin yanında harika gider.
  • Nar ekşisi salatanın karakteristik tadını oluşturduğu için mutlaka kullanmaya özen gösterin.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir