İşte nefis bir Gavurdağı Salatası tarifi:
Malzemeler:
- 3 adet orta boy domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet kuru soğan (tercihen kırmızı)
- 1/2 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
- 1/4 çay bardağı nar ekşisi
- 1/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Tuz (isteğe göre)
- Karabiber (isteğe göre)
- 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
- 1/2 demet taze soğan (isteğe bağlı, ince doğranmış)
Yapılışı:
- Sebzelerin Hazırlanması:
- Domatesleri yıkayıp küp küp doğrayın.
- Salatalığı soyup, yine küp küp doğrayın.
- Kırmızı soğanı ince ince piyazlık doğrayın (isteğe bağlı olarak soğanı tuzlu suya batırıp, acılığını alabilirsiniz).
- Maydanozu ve taze soğanı ince ince doğrayın.
- Karıştırma:
- Bir salata kasesine doğradığınız domates, salatalık, soğan, maydanoz ve taze soğanı (isteğe bağlı) ekleyin.
- Üzerine iri dövülmüş ceviz içini ekleyin.
- Sosun Hazırlanması:
- Zeytinyağını, nar ekşisini, sumak, tuz ve karabiberi küçük bir kasede karıştırarak sosu hazırlayın.
- Servis:
- Sosu salatanın üzerine dökün ve nazikçe karıştırın.
- Dilerseniz üzerine ekstra ceviz veya nar ekleyerek süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası:
- Gavurdağı salatası, oldukça ferah ve lezzetli bir salata olup, özellikle et yemeklerinin yanında harika gider.
- Nar ekşisi salatanın karakteristik tadını oluşturduğu için mutlaka kullanmaya özen gösterin.
Afiyet olsun!