Evde Künefe Tarifi

İşte evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir künefe tarifi:

Malzemeler:

  • 200 gram tel kadayıf
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 150 gram tuzsuz peynir (tercihen Antep peyniri ya da mozzarella)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
  • Birkaç damla gül suyu (isteğe bağlı)
  • Ceviz içi veya fıstık (isteğe bağlı, süsleme için)

Yapılışı:

1. Şerbet Hazırlığı:

  • Şeker ve suyu bir tencereye alın, karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
  • Şerbet kıvam alıp koyulaşınca, ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.

2. Kadayıfın Hazırlığı:

  • Tel kadayıfı geniş bir kaba alıp, tereyağını eritip kadayıfın üzerine dökün. Elinizle kadayıfı iyice karıştırarak tereyağını her yerine yedirin.
  • Kadayıfı parmak uçlarınızla iyice gevşetip karıştırarak, düzgün bir şekilde açılmasını sağlayın.

3. Künefenin Yapılması:

  • Künefe yapılacak tepsi veya tavayı (tercihen yuvarlak ve yuvarlak olmayan da kullanılabilir) tereyağıyla iyice yağlayın.
  • Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını dökün, üzerine baskı yaparak düzgünce yerleştirin.
  • Kadayıfın üstüne, rendelenmiş veya ufalanmış peyniri (Antep peyniri veya mozzarella) yayın.
  • Kalan kadayıfı peynirin üzerine ekleyin ve üzerine tekrar hafifçe bastırın.

4. Pişirme:

  • Künefeyi orta ısılı (150-160°C) önceden ısıtılmış fırına yerleştirin.
  • 25-30 dakika boyunca altın rengi alana kadar pişirin.
  • Künefe piştiğinde, fırından çıkarıp hemen sıcak şerbeti üzerine dökün.

5. Servis:

  • Şerbeti çektikten sonra, sıcak olarak dilimleyin.
  • Üzerine dilediğiniz gibi ceviz içi veya fıstık serpebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir